top of page
Team vergadering

Waarom lid worden van UDB?

 

Er zijn vele redenen waarom een lidmaatschap van UDB onmisbare hulp kan bieden voor een zelfstandige dentaaltechnicus bij het uitvoeren van het dagelijks werk en het leiden van uw bedrijf. Onderstaand hebben wij een niet-limitatieve opsomming gegeven van de diensten die wij onze leden aanbieden.
 

1. UDB houdt u op de hoogte van de actualiteit rond uw beroep

Via ons tijdschrift Be Dental Technology en onze periodieke emails bezorgen wij u alle nodige informatie over uw beroep (wetgeving: GDPR, BeTransparent, FAGG registratie, MDR verordening, cursussen, enz...). Dankzij onze handige stappenplannen kunt u zich in regel stellen met alle 'eisen' die België en Europa opleggen.

 


 

2. UDB geeft u een antwoord op AL uw vragen

Is er iets wat u niet begrijpt, waar u een probleem mee heeft bij de uitoefening van uw beroep als zelfstandige dentaaltechnicus, dan kan u steeds bij ons terecht met al uw vragen. Onze medewerkers, waaronder dentaaltechnici, zorgen voor een direct of zeer snel, juist en gefundeerd antwoord. We zijn alle weekdagen rechtstreeks bereikbaar. Kijk even bij 'Contact' naar onze contactgegevens en openingsuren. 


 

3. UDB wijst u de weg

Heeft u een complex probleem dan wijzen wij u graag de juiste weg (met bv. de verwijzingen naar de beste deskundigen).


 

4. UDB neemt het voor u op

Waar mogelijk doen wij namens u een interventie naar instanties, zoals FAGG, BeTransparent, enz.


 

5. UDB verdedigt de belangen van de zelfstandige dentaaltechnicus al meer dan 20 jaar

Reeds meer dan 20 jaar behartigt UDB volledig autonoom, zonder binding met zuilen of politieke structuren, de belangen van de zelfstandige dentaaltechnicus. Regelmatig peilen wij naar de standpunten rond actuele thema’s bij onze leden op navormingen of via onze nieuwskanalen zodat wij de mening van onze leden gefundeerd kunnen verdedigen.


 

6. UDB verschaft u heel wat voordelen

Via het lidmaatschap bij de beroepsvereniging kan je genieten van tal van voordelen zoals kortingen bij onze partners en bij specifieke acties.


 

7. Bij UDB ben je geen nummer

Onze leden kunnen getuigen van onze manier van werken, gebaseerd op normen als collegialiteit, correctheid en transparantie. Alle middelen van UDB worden geïnvesteerd om onze werking naar de leden voortdurend te verfijnen en te optimaliseren.


 

8. Een professionele beroepsvereniging voor professionele dentaaltechnici!

Een zelfstandig ondernemer, of u nu samenwerkt in een groepspraktijk of volledig zelfstandig, is het aan zichzelf verschuldigd zijn bedrijf zo professioneel mogelijk te runnen en van alles op de hoogte te zijn en te blijven. Een lidmaatschap bij een beroepsvereniging van en voor je “eigen beroepsgroep” vormt daar zeker onderdeel van.Volg dus het voorbeeld van uw collega’s en word vandaag nog lid van de Unie van Dentaaltechnische Bedrijven!

Het toetredingsformulier kunt u hier terugvinden: TOETREDINGSFORMULIER UDB

bottom of page